AKCIÓS AJÁNLATOK

10% kedvezmény Használt EUR raklapok vétele azonnal készpénzért

20% kedvezmény Nem találta meg azt a raklapméretet, amit keresett? Vállaljuk egyedi raklapok gyártását! Hívjon minket a 20/ 9334793, vagy a 20/5986007 telefonszámon és megoldjuk problémáját!

Hulladékkezelés
Begyűjtés és szállítás

A Polgár és Polgár Kft. a kezelni kívánt fa csomagolási hulladékot a keletkezés helyéről (partnerek telephelyei) begyűjti. A felhalmozódott csomagolási hulladékot a Polgár és Polgár Kft. saját járműveivel vagy a hulladékszállítási engedéllyel rendelkező partnereivel elszállítja a feldolgozás helyére (Kővágószőlős, Szolgáltató Ipartelep, 1222 Bp. Gyár u. 17.) A hulladék szállítása közúton történik, nyerges vontatókkal vagy 32m3-es konténerekben, mulitiliftes szerelvényekkel, amely a szokásos közúti szállításhoz képest többlet környezetterheléssel, veszélyes anyagok kibocsátásával nem jár. A Polgár & Polgár Kft. a szállítást a jelentkező igényekre reagálva, útvonaltervezéssel végzi, a fuvarok gazdaságossági és környezetterhelési szempontból történő optimalizálása után.

Hulladékhasznosítás:

A 14/5115-18/2009 számú hulladékkezelési engedély alapján.

Az átvétel alapja a hulladék tömege, amit beérkezéskor a telephelyeinken található, hitelesített hídmérlegeken mérünk. A mérésről mérlegjegy készül, ez a dokumentum az átvétel és az elszámolás alapja.

Válogatás

Válogatáskor a raklapok szelektálása fajta és állapot szerint történik, amely villás targoncás anyagmozgatást és kézi válogatást jelent. A válogatott raklapokból rakatokat képeznek.

Bontás

Bontáskor a törött, hiányos raklapokat olyan raklapelemekre bontjuk, melyek újra felhasználhatók raklapok készítéséhez. A bontás holland gyártmányú, korszerű raklapszétvágó szalagfűrészekkel történik. Amennyiben szükséges, a bontás kézi munkával (feszítővas, szögkihúzó) egészül ki. A bontott raklapelemeket fajtánként gyűjtjük és a javítósorra küldjük. A tovább nem felhasználható, törött, hiányos elemeket bezúzzuk.

Raklapjavítás

A bontásból származó raklapelemekből, valamint új elemekből a javítás során az új raklap készítésével azonos technológia alkalmazásával hasznosított raklapokat gyártunk. A hasznosított raklap műszaki paramétereiben az új raklappal megegyező, csak alapanyagául nem új raklapelemeket, hanem a hulladékból visszanyert elemeket használunk fel. A hasznosított raklapokból rakatokat képezünk, és értékesítésig raktározzuk őket.

Zúzás

Törött, hasznosíthatatlan raklapelemeket kalapácsos aprítógéppel faaprítékká zúzzuk. A faaprítékból mágneses válogató henger választja külön a vas frakciót. A vas hulladékot ládákba gyűjtjük. A G30 vagy G50 szemcseméretű faaprítékot 32 m3-es konténerekbe gyűjtjük, további felhasználásra értékesítjük. (Biomassza erőmű, brikettálás, pellettálás)

A hasznosítási technológia műszaki és környezetvédelmi jellemzői

A Polgár & Polgár Kft. a telephelyére szállított fa csomagolási hulladékot 100%-ban anyagában hasznosítja. Hasznosítás kódja R3. A hasznosítás fő eredménye: az újrahasznosított fa rakodólapok, amelyeket értékesítünk. Így végeredményként azokat visszajuttatjuk a csomagolást végző vállalatoknak.